Sobota, 9. 3. 2019, ob 19:00, Galerija Križišče, MC C.M.A.K. Cerkno: Štrene, razstava kolektiva ČIPke

7. festival Deuje babe vabi
na odprtje razstave Štrene.

ČIPke bodo na razstavi predstavile samostojna in skupinska dela udeleženk delavnic, ki so temeljile na uporabi proste programske opreme, na tehnikah uporabe e-tekstilij, biomaterialov, nosljive tehnologije ter na zvočnem ekperimentiranju.

ČIPke so Iniciativa za ženske s čutom za tehnologijo, znanost in umetnost, ki raziskuje situacijo žensk v znanstveno-tehničnem kontekstu in intermedijski umetnosti, odpira prostor komuniciranja o pogojih delovanja žensk na tem področju, podpira medsebojno sodelovanje, izmenjavo idej ter učenje od čipke do čipke.

Več: https://cipke.wordpress.com/

Razstavljajo: Urška Savič, Sophie Barchert, Lavoslava Benčić in izr. prof. Peter Purg [sodelujoče iz AU UNG: Balša Leković, Natalia Moiseeva, Anja Paternoster, Denis Perčič, Matija Ternovec, Rok Urbanček, Pietro Cromaz, Davor Dujmović, Josipa Škrapić, Larisa Nagode], Ivana Osećanski Despić, Staša Guček, Anja Podreka, Linda Ogrizek, Sanja Hrvaćanin, Eva Pondrk, Barbara Turk Niskač in Lea Culetto.

Razstava je odprta do 23. marca 2019.
Vstop prost, prostovoljni prispevki dobrodošli.

FB dogodek.

Za sodelovanje se zahvaljujemo ČIPkam, zlasti Staši Guček, in Petri Milič iz Rampa Laba.  

Odprtju razstave ob 21:00 sledi zvočni performans eksperimentalne noise skupine Kikimore, ki se je formirala v okviru iniciative ČIPke leta 2016. Več o dogodku.

Razmišljanje o “Sobota, 9. 3. 2019, ob 19:00, Galerija Križišče, MC C.M.A.K. Cerkno: Štrene, razstava kolektiva ČIPke”

Komentarji so zaprti.