Sobota, 16. 3. 2019, ob 21:00, MC C.M.A.K Cerkno: CMAKoncert zasedb YÖU, Igel vs Shark in Relentless Youth

Po koncertu za divje vzdušje skrbi hišna čarovnica DJane Bruxa.

YÖU (emocore, Makedonija)
Trojica iz Skopja ustvarja glasbo, polno močnih čustev, ki jih izraža z navpitimi vokali in jokajočimi kitarami. Skupaj ustvarjajo od konca leta 2015, dve leti kasneje so pri založbah Deny Records/Booking & Nosebleed Records izdali prvenec We sing the blues…, ki se je znašel na kar nekaj regionalnih lestvicah najboljših albumov leta 2017. Skratka, EMOcionalna muzika, kot je najverjetneje ne poznate, če niste nikoli previjali kaset, poleg tega bo to njihov prvi koncert na senčni strani Alp.

Bandcamp: https://youtheband.bandcamp.com/releases

Igel vs. Shark (HC rokenrol, Avstrija)
Avstrijska zasedba že od leta 2009 piči čisto umazano rock muziko. V desetih letih delovanja so zaradi energičnih nastopov v živo že imeli priložnost nastopati kot predskupina svetovno znanim izvajalcem AC/DC, Airbourne in Flogging Molly. “We are the dirt under your fingernails!”

Bandcamp: https://soundcloud.com/igel-vs-shark

Relentless Youth (Rovte) je predvsem hardcore punk skupina, ki je nastala leta 2011. Predstavili so se s singlom Drowning. Po približno dveh letih igranja po manjših odrih (Orto Bar, Jalla Jalla v AKC Metelkova mesto, Rock in Rovte ipd.) je skupina zaradi različnih interestov razpadla. Na začetku leta 2016 so se vrnili v novi zasedbi, proti koncu leta pa so izdali prvi EP Resentment. Vrnitev skupine so potrdili tudi z nastopi na Drunk in Public, Zlüftaj se!, KVŠ Zakon in nekaj drugih dogodkih. Trenutno delajo na novem albumu, ki bo izšel v letu 2019.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s