Sobota, 16. 3. 2019, ob 19:00, Pr’ Gabrijelu, Cerkno: Predstava FEM TV 4.0

7. festival Deuje babe v sodelovanju z Barom Gabrijel vabi na
burleskno-kabarejsko predstavo

FEM TV 4.0

Vam televizijske oddaje in časopisni članki povzročajo želodčne težave? Je na internetu še huje? Fem TV: šopek feminističnih cvetk za učinkovito odpravljanje medijske zgage.

Četrta v seriji predstav Fem TV vključuje parodije televizijskih šovov in informativnih oddaj ter pikro kritiko družbeno aktualnih tem, povezanih s spolom in seksualnostjo. Predstava se poigrava s tradicionalnimi in sodobnimi gledališkimi izrazi. Razpeta je med burlesko, kabaretom, varietejem, performansom, videom, glasbenimi točkami ter improvizacijskim gledališčem.

Fem TV 4.0 nadaljuje tradicijo predstav, ki so se pričele leta 2012 in se v izvedbi 2.0 in 3.0 razvijale in rasle. Trash estetika predstav Fem TV ni le njihova rdeča nit, temveč stališče, ki ga nastopajoče_i zavzemajo do medijskega pačenja stvarnosti, zlasti izkrivljene podobe ženskega telesa in reduciranja žensk na predmet pogleda, ki služita tako dobičkonosni industriji lepote kot ohranjanju patriarhata.

Kolektiv Fem TV sestavljajo različne posameznice_ki, ki skupaj ustvarjajo v nehierarhičnem feminističnem in kvirovskem duhu. Kolektiv se je oblikoval leta 2012, a se člani_ce spreminjajo, delujejo sporadično v odvisnosti od časovne zasedenosti, obvladljivosti njihovega prekarnega položaja in ostalih delovnih pogojev. Gre za nepoklicno skupino performerk_jev, ki z najbolj učinkovitim orožjem, to je humorjem, politizirajo prezrte teme.

Več: https://sindikat.emanat.si/project/fem-tv-4-0/

Idejna zasnova: kolektiv Rdeče zore in Lezbično-feministična univerza
Video: Vesna Bukovec, Ana Čigon, Ana Grobler
Ideje, scenariji, režija: kolektiv Fem TV
Člani_ce Fem TV: Vesna Bukovec, Ana Čigon, Ana Grobler, Eva Jus, Tamara Klavžar, Bernarda Kristan, Vesna Lemaić, Slobodan Malić, Tadeja Pirih, Pia Skušek, Judita Trajber, Danijela Zajc
Producent: Kolektiv Fem TV
Fotografije: Nada Žgank
Koprodukcija: Kulturno-umetniško društvo MREŽA, ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany, Anarhistično kvirovsko-feministični prostor – AFKORS in Cirkusarna NaokROG.

Gostovanje predstave organiziramo v sodelovanju z Barom Gabrijel.
Za izposojo opreme se zahvaljujemo KUD Cerkno in kolektivu Fem TV, zlasti Evi Jus.

Vstop prost, prostovoljni prispevki dobrodošli.

Predstava traja eno uro. Po njej se program 7. festivala Deuje babe nadaljuje v MC C.M.A.K. Cerkno s CMAKoncertom zasedb YÖU, Igel vs Shark in Relentless Youth ter DJ programom DJane Bruxa.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s