Četrtek, 7. 3. 2019, ob 10:00, Večnamenski prostor OŠ Cerkno: Gledališče za dojenčke in malčke AEIOU: Ti in jaz

Interaktivna polurna predstava za najmlajše otroke iz nasprotij in podobnosti ustvarja humoren svet absurdnih situacij. Iz verige duhovitih transformacij, ki se zgodijo s pomočjo pralnega stroja, nastane nov, igriv in humoren svet sester dvojčic. Pralni stroj nepredvidljivo spreminja stvari: obleke postanejo bitja, vsakdanji predmeti dobivajo nove pomene; sestri dvojčici pa vselej iz njih ustvarita razburljive, smešne in prijetne dogodke.

Predstava Ti in jaz je na 7. bienalu lutkovnih ustvarjalcev 2013 v Mariboru prejela nagrado za posebne dosežke za odrsko sporazumevanje z najmlajšim gledališkim občinstvom. Umeščena je tudi v bazo kakovostnih slovenskih predstav za otroke ZLATA PALIČICA.

Predstava je namenjena otrokom iz Vrtca Peter Klepec, Cerkno.


Več o predstavi.

AEIOU je neodvisna umetniška skupina. Leta 2010 so jo ustanovile lutkovna režiserka Katja Kähkönen, kiparka, restavratorka in likovna pedagoginja Mateja Ocepek ter lutkarica Katja Povše v sodelovanju z drugimi ustvarjalci ter psihologinjo. Od leta 2013 ima gledališče svojo sestrsko skupino tudi na Finskem (Vauva- ja taaperoteatteri AEIOU). Skupina AEIOU ustvarja predstave vizualnega in fizičnega gledališča ter gledališča predmetov, v katerih se gledališke zvrsti prepletajo z ostalimi umetniškimi zvrstmi. Skupina skrbi za usklajenost vsebine, zvočne in likovne podobe, hkrati pa tudi za prilagojenost psihološki in fizični stopnji razvoja najmlajših. Medsebojna povezanost različnih umetniških zvrsti pripomore k (prvemu) celovitemu stiku malčkov s svetom umetnosti in gledališča.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s